H Εταιρεία

Κέντρο επιστημονικής έρευνας και κοινωνικού προβληματισμού

Η Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη (ΕΠ.Ε.Κ.Σ.Α), είναι ένα, πολιτικά ανεξάρτητο, κέντρο επιστημονικής έρευνας, και προβληματισμού (Think Tank) που έχει την μορφή αστικής, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης. Σκοπός της Εταιρείας είναι η προαγωγή των αρχών της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ισότητας μέσα από την επιστημονική έρευνα, την κοινωνικά προσανατολισμένη συμβουλευτική και τον δημόσιο διάλογο.

Τα πεδία έρευνας και παρέμβασης της ΕΠ.Ε.Κ.Σ.Α αφορούν την κοινωνική πολιτική και κοινωνική ανάπτυξη, τις κοινωνικές ανισότητες και την φτώχεια, τις δημόσιες πολιτικές απασχόλησης, κοινωνικής ένταξης, υγείας-φροντίδας και κοινωνικής ασφάλισης, τις πολιτικές για την οικογένεια, το παιδί και το φύλο, την κοινωνική και βιώσιμη ανάπτυξη, το περιβάλλον, την εκπαίδευση και κατάρτιση , την μετανάστευση, την κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων, τη νεολαία, τον πολιτισμό, τις βιώσιμες πόλεις.

Η Εταιρεία υποστηρίζει ενεργά την προαγωγή της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας καθώς και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνικής ανάπτυξης ως προνομιακών πεδίων για την ένταξη και ενεργοποίηση των ευπαθών ομάδων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Κέντρο σχεδιασμού και υλοποίησης στρατηγικών κοινωνικών παρεμβάσεων

Οι σκοποί της Εταιρείας προωθούνται μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως δείχνει η οκταετής ιστορία της Εταιρείας. Αυτή η εμπειρία συμπυκνώνεται σε δράσεις και έργα, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σε τοπικό, εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο. Η θετική αξιολόγηση και αναγνώριση των έργων και δράσεών μας από τους συνεργαζόμενους φορείς και εταίρους αποδεικνύουν την επιτυχή πορεία της Εταιρείας.

Οι μέχρι τώρα δράσεις μας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Την έκδοση της Επιστημονικής Επιθεώρησης «Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη»
  • Την εκπόνηση επιστημονικών ερευνών και μελετών
  • Την επεξεργασία και τον σχεδιασμό κοινωνικά προσανατολισμένων πολιτικών και Επιχειρησιακών Σχεδίων για φορείς του Δημοσίου, τους ΟΤΑ, τις ΜΚΟ, τα Συνδικάτα.
  • Την ανάληψη και υλοποίηση Ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων
    Δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης με την διεξαγωγή συνεδρίων, ημερίδων, εργαστηρίων, δημοσιοποιήσεων κλπ
  • Την εκπαίδευση και κατάρτιση
  • Την διεξαγωγή αξιολογήσεων
  • Την παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικής στους ΟΤΑ
  • Τον σχεδιασμό, την συμβουλευτική και την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας
  • Τη διακρατική συνεργασία με διεθνείς φορείς και οργανισμούς
  • Την έκδοση βιβλίων, φυλλαδίων, οδηγών και άλλων μέσων.

Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη
Γραβιάς 9-13, Αθήνα Τ.Κ. 10678
TΗΛ: 210-3303060
E-mail: info@epeksa.gr

Recommended Posts