Σχέδιο δράσης στο πλαίσιο της πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (γυναίκειων οργανώσεων)» (‘Α και Β’ κύκλος) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013»

Αναθέτων οργανισμός: Υπουργείο Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων
Επικεφαλής φορέας: ΕΠ.Ε.Κ.Σ.Α
Συνεργαζόμενοι φορείς:
Περίοδος υλοποίησης: 2012-  2013

Το Σχέδιο  Δράσης «ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. Οι μετανάστριες γυναίκες γυρίζουν την πλάτη στην αδήλωτη εργασία» αποσκοπεί στην  προάσπιση του δικαιώματος πρόσβασης στην εργασία των γυναικών μεταναστριών μέσω της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας. Με τις προβλεπόμενες  δράσεις επιδιώκεται η ενίσχυση της ισότητας των φύλων και η  αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  επιμέρους δράσεις σε δύο επίπεδα:
1) Παροχή Συμβουλευτικής. Η συμβουλευτική  παρέχεται 4 φορές την εβδομάδα από εξειδικευμένο Σύμβουλο. Παράλληλα,  δίνεται η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας και ενημέρωσης- παροχής συμβουλευτικής από το εξειδικευμένο προσωπικό του φορέα σε καθημερινή βάση.
2) Ενέργειες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των γυναικών μεταναστριών οι οποίες περιλαμβάνουν την διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας, την διοργάνωση δυο (2) ημερίδων και τριών (3) Workshops στους Δήμους Αθήνας, Κορυδαλλού και Περιστερίου.
Εργαστήρι με θέμα «Εργασία και γυναικεία μετανάστευση στην Ελλάδα»

Η Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη οργανώνει εργαστήρι με θέμα «Εργασία και γυναικεία μετανάστευση στην Ελλάδα. Η επιστημονική αποτύπωση» την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17.00-20.00 στην Αθήνα, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αίθουσα ΚΕΚΜΟΚΟΠ, Συγγρού 134, 4ος όροφος. Το πρόγραμμα

Εργαστήρι με θέμα: «Εργασία και Γυναικεία Μετανάστευση, Εμπειρικές μαρτυρίες»

Η Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη σας προσκαλεί να παρευρεθείτε και να συμμετάσχετε στο Εργαστήρι που διοργανώνει με θέμα: «Εργασία και Γυναικεία Μετανάστευση, Εμπειρικές μαρτυρίες» την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, ώρα 7:00μ.μ.Πνευματικό κέντρο Δήμου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης 4, Κορυδαλλός).

Ημερίδα με θέμα: «Μετανάστευση και Φύλο. Aπό την Αδήλωτη Εργασία στην Ένταξη»

Η Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη σας προσκαλεί να παρευρεθείτε και να συμμετάσχετε στην Ημερίδα που διοργανώνει με θέμα: «Μετανάστευση και Φύλο. Aπό την Αδήλωτη Εργασία στην Ένταξη» την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, ώρα 16.00-21.00. Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αίθουσα ΔΕΣΚΟΙ (Χαρ. Τρικούπη 1 & Λαγουμιτζή, Αθήνα).

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
    a. Δ. Αβαρκιώτης
    b. Μ. Χάλαρης
    c. N. Καμπούρη
    d. Δ. Παρσάνογλου
    e. Μ. Παπαγιαννοπούλου

Γ΄Εργαστήρι με θέμα: «Φύλο, Μετανάστευση, Εργασία στην Ελλάδα της Κρίσης. Προβλήματα της Δεύτερης Γενιάς»

Η Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη σας προσκαλεί να παρευρεθείτε και να συμμετάσχετε στο Γ’ Εργαστήρι που διοργανώνει με θέμα: «Φύλο, Μετανάστευση, Εργασία στην Ελλάδα της Κρίσης.Προβλήματα της Δεύτερης Γενιάς» την Τετάρτη 2  Απριλίου 2014, ώρα 17.00-21.00 μ.μ. Γραφεία ΕΠΕΚΣΑ, (Κλεισόβης 12, 5ος Όροφος, ΠΛ. Κάνιγγος, Αθήνα)

Ημερίδα με θέμα «Φύλο, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Μετανάστριες. Εργαζόμενες και Κοινωνικές Επιχειρήσεις»

Η Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη διοργανώνει   Ημερίδα  με θέμα «Φύλο, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Μετανάστριες. Εργαζόμενες και Κοινωνικές Επιχειρήσεις», την Δευτέρα  12  Μαΐου 2014, ώρα 17.00-21.00 στην  Αθήνα, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αίθουσα ΔΕΣΚΟΙ,  Χαρ.Τρικούπη 1 και Λαγουμιτζή. Η Ημερίδα, έχει  ως σκοπό να παρουσιάσει τις δυνατότητες που έχουν οι γυναίκες, και κυρίως οι μετανάστριες,  να εργασθούν νόμιμα και  να επιχειρήσουν δικές τους επιχειρήσεις στο νέο  θεσμικό πλαίσιο που ισχύει πλέον στην Ελλάδα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Empfohlene Beiträge