Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών Μεταμόρφωσης

Τι είναι η Δομή:
Η «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών» του Δήμου Μεταμόρφωσης, αποτελείται από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και τη «Παροχή Συσσιτίου». Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» διανέμει σε τακτική βάση τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd κ.λπ., σε ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη. Για την συλλογή των παραπάνω προϊόντων το «Κοινωνικό παντοπωλείο» συνδέεται με τις τοπικές επιχειρήσεις, τα σχολεία και την τοπική κοινωνία.
Η «Παροχή Συσσιτίου» αφορά την δωρεάν διανομή γευμάτων σε πολίτες του Δήμου Μεταμόρφωσης που το έχουν ανάγκη και έχει συγκεκριμένη δυναμικότητα παροχής γευμάτων. Πληροί τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις, ενώ συνδέεται με τοπικούς φορείς όπως: επιχειρήσεις, σχολεία, ΜΚΟ, την τοπική κοινωνία κ.ά. Η «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών» του Δήμου Μεταμόρφωσης, λειτουργεί με σταθερό ωράριο και το απαιτούμενο προσωπικό. Επιπλέον, με τη βοήθεια του Κοινωνικού Λειτουργού που στελεχώνει τη Δομή παρέχεται ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και υποστήριξη των ωφελουμένων.
Τέλος, το προσωπικό της Δομής συντονίζει, ενισχύει και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των εθελοντών στο όλο εγχείρημα.
Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι:
Ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχει η «ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ» είναι μόνο οι κάτοικοι του
Δήμου Μεταμόρφωσης. Συγκεκριμένα, δικαιούχοι δύναται να είναι:
α) Έλληνες κάτοικοι του Δήμου
β) Ομογενείς κάτοικοι του Δήμου
γ) Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν στο Δήμο και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο, καθώς και δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας. Τα άτομα αυτά βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών
στοιχείων.

Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο Αυγούστου 2017 με Δεκέμβριο 2017:
1η Δράση 3/09/2017: Διάθεση εγχώριων αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, για την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Μεταμόρφωσης από τους παραγωγούς και τους κατοίκους στην Πλατεία Δημαρχείου, Μεταμόρφωσης Σωτήρος.

2η Δράση 21/09/2017: Η «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών» του Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης πραγματοποίησε διανομή σχολικών ειδών με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε 132 ανήλικα παιδιά των 79 ωφελούμενων οικογενειών στο χώρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεταμόρφωσης.

3η Δράση 26/09/2017: Στο Δήμο Μεταμόρφωσης εφαρμόζεται το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), η «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών» εξυπηρέτησε και συμμετείχε στη διανομή των προϊόντων του ΤΕΒΑ σε 231 ωφελούμενες οικογένειες.

4η Δράση 1/10/2017: Διάθεση εγχώριων αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, για την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Μεταμόρφωσης από τους παραγωγούς και τους κατοίκους στην Πλατεία Δημαρχείου, Μεταμόρφωσης Σωτήρος.

5η Δράση 5/10/2017: Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Μεταμόρφωσης διοργανώθηκε Ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος των ΟΤΑ στην αντιμετώπιση της φτώχειας» όπου έγινε παρουσίαση της «ΔΟΜΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το «Κέντρο Κοινότητας» του Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με την «Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη» και τη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών» του Δήμου Μεταμόρφωσης.

6η Δράση 5/11/2017: Διάθεση εγχώριων αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, για την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Μεταμόρφωσης από τους παραγωγούς και τους κατοίκους στην Πλατεία Δημαρχείου, Μεταμόρφωσης Σωτήρος.

7η Δράση 2/12/2017: Δράση για τη συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στο χώρο του 1ου Γυμνασίου του Δήμου Μεταμόρφωσης.

8η Δράση 3/12/2017: Διάθεση εγχώριων αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, για την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Μεταμόρφωσης από τους παραγωγούς και τους κατοίκους, στην Πλατεία Δημαρχείου, Μεταμόρφωσης Σωτήρος.

9η Δράση 16/12/2017: Πραγματοποιήθηκε διπλή παιδική παράσταση με τίτλο «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η Μουσική!» στο 6ο Δημοτικό σχολείο της Μεταμόρφωσης. Στη δράση αυτή, η οποία είχε κοινωνικό χαρακτήρα, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, είδη παντοπωλείου και παιχνίδια για την ενίσχυση των ωφελούμενων οικογενειών του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Μεταμόρφωσης.

10η Δράση 19/12/2017: Η «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών» εξυπηρέτησε και συμμετείχε στη διανομή χοιρινού κρέατος σε 74 επιπλέον οικονομικά αδύναμες οικογένειες, ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων, για το γιορτινό τραπέζι.

11η Δράση 20/12/2017: Η «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών» του Δήμου Μεταμόρφωσης, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης και την Κοινωφελή Επιχείρηση, διοργάνωσε χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μεταμόρφωσης. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου υπήρχε μεγάλη ποικιλία σε κεράσματα, μουσικές, καθώς και συσκευασίες με δωράκια που μοιράστηκαν στα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών.

12η Δράση 28/12/2017: Δράση για τη συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» σε διήμερο φιλικό αγώνα μπάσκετ στο γήπεδο Κ. Αρβανίτης, στην Μεταμόρφωση. Το «ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ» διοργανώθηκε από το Δήμο Μεταμόρφωσης και τον Γ.Α.Ο.Κ., όπου αντί για εισιτήριο ο κόσμος που παρακολούθησε τους αγώνες πρόσφερε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.

13η Δράση 29/12/2017: Δράση για τη συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» σε φιλικό αγώνα μπάσκετ στο γήπεδο Κ. Αρβανίτης, στην Μεταμόρφωση. Το  «ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ» διοργανώθηκε από το Δήμο Μεταμόρφωσης και τον Γ.Α.Ο.Κ., όπου αντί για εισιτήριο ο κόσμος που παρακολούθησε τους αγώνες πρόσφερε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.

Recommended Posts